Facebook

niedziela, 30 września 2012

Tramezzini z rybą i dodatkami

Na zakończenie akcji Evi z włoską kanapką w roli głównej chciałam zaprezentować tramezzini z tuńczykiem, sajrą i dodatkami.
 
Chciałabym również w tym miejscu podziękować Organizatorce za poprowadzenie akcji.
Wzięcie w niej udziału sprawiło mi ogromną frajdę i poszerzyło moją wiedzę na temat włoskiej kuchni i jej przysmaków.
 
 
Składniki:
jasny chleb tostowy
ryba - u mnie tuńczyk i sajra z puszki w oleju
jajko
pomidor
sałata lodowa
majonez
sól, pieprz
 
Wykonanie:
Jajko gotuję na twardo i kroję w plasterki.
Pomidora obieram za skóry i również kroję na plastry.
Z pieczywa tostowego odkrawam brązową skórkę.
Kromki smaruję majonezem.
Rozkładam na nich sałatę.
 
Na jednej kromce układam tuńczyka a na drugiej sajrę.
Pierwszą kanapkę dekoruję plastrami jajka a drugą pomidora.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Kanapki przykrywam pozostałymi kromkamii lekko dociskam.

Można schłodzić w lodówce lub podać odrazu.

I gotowe!


 
 
 

Smakołyki na pikniki

Tramezzini - czyli włoska kanapkaKanapki, kanapeczki!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)