Facebook

poniedziałek, 20 lutego 2012

Spaghetti z tuńczykiem i papryką

Oryginalny przepis włoski wzbogaciłam kolorową papryką.


 
Składniki:
  • makaron spaghetti
  • tuńczyk w oleju
  • czerwona papryka
  • oliwki
  • natka pietruszki
  • smietanka
  • parmezan
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.
Paprykę kroję w paski a oliwki w plasterki.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek i wrzucam na nią paprykę oraz oliwki.
Po chwili dodaję tuńczyka. Wszystko dokładnie mieszam. Dodaję smietankę, parmezan, natkę pietruszki i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos mieszam z makaronem. Wykładam na talerze i dekoruję oliwkami i pietruszką.

I gotowe!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz :)